Сума замовлення від 300 грн

Графік роботи: пн-пт 09:00 - 17:00, сб 9:00 - 14:30, нд - вихідний
Меню

Як вибрати антипригарну сковороду

16.07.2021

Навряд чи знайдеться господиня, яка не стикалася з проблемою вибору кухонного посуду, адже секрет смачної страви багато в чому полягає не лише в технології приготування, а й залежить від кухонного начиння.

У цій статті мова піде про антипригарні сковорідки і про те, як вибрати ту, яка не підведе господиню в її прагненні приготувати вишукану страву і нагодувати домочадців.

Сьогодні купити антипригарну сковороду не складе труднощів, оскільки їх асортимент у магазинах широкий. Але як серед великої різноманітності вибрати якісну та надійну, яка прослужить не один рік?

Існує думка, що всі нові сковорідки, особливо-антипригарні-хороші тільки поки вони нові. Насправді, ця думка помилкова, оскільки дуже багато залежить не так навіть від виробника і ціни, скільки від якості самого виробу.

Якість виробу насамперед полягає у матеріалі, з якого виготовлена ​​сама сковорода.


Алюміній – мабуть найпоширеніший метал для сковорідок. Серед плюсів алюмінію можна виділити його невелику вагу та швидке нагрівання.

Для покупки сталевої сковорідки, покупцю, швидше за все, доведеться викласти трохи більше грошей, ніж для покупки алюмінієвої. Основною перевагою алюмінієвої сковороди є те, що вона не боїться високих температур та підходять для приготування будь-яких продуктів. Такі варіанти випускаються з антипригарним покриттям або без нього.

«Якщо одружений-не купуй чавунну» або, мабуть, найдовговічніший варіант-це сковорода з чавуну. Такий посуд може прослужити не одне десятиліття. Вона довго розігрівається і довго здатна утримувати високу температуру. Чавунні сковорідки досить важкі, крім того, їх потрібно ретельно доглядати, в іншому випадку поверхня може покритися іржею.

На багатьох сучасних сковорідках є антипригарне покриття. Воно може бути різного типу:

  • тефлонове;
  • керамічне;
  • мармурове;
  • алмазне;
  • титанове.

Звичайно, при виборі антипригарної сковорідки слід звертати увагу на тип покриття.

Тефлонове покриття наносять переважно на алюмінієві сковорідки. Ні для кого не секрет, що тефлонові сковорідки з'явилися на ринку найпершими, спричинивши величезний ажіотаж. Вони мають відмінні антипригарні властивості і відносяться до сегменту недорогого посуду. Але, служать, як правило, рік або трохи довше і те, при належному догляді. Поверхня таких сковорідок ушкоджується у разі використання твердих щіток або металевих лопаток. Крім того, вважається, що тефлонове покриття небезпечне для здоров'я та виділяє токсичні речовини.

Сковорода з керамічним покриттям по праву вважається однією з найбезпечніших. Керамічне покриття довговічне, не завдає ніякої шкоди здоров'ю і навіть дозволяє смажити продукти без масла, що безумовно є великим плюсом. З посудом із кераміки необхідно використовувати силіконові або дерев'яні лопатки. Сковорідку з керамічним покриттям не рекомендується мити в посудомийній машині, краще це робити вручну.

Мармурове покриття, мабуть, найдовговічніше. Варто відзначити, що мармурова сковорода не має нічого спільного з чистим мармуром. Це лише гарна назва, покликана успішно продавати товар, хитрий маркетинговий хід. Насправді ж це звичайна сковорода з тефлоновим покриттям, тільки з вкрапленням в неї кам'яних частинок. Неважко здогадатися, що це робить її більш стійкою до подряпин та інших ушкоджень. Істотною перевагою мармурових сковорідок є їхня здатність зберігати в процесі приготування страв максимальну кількість вітамінів.

Найдорожчими у сегменті є моделі з алмазним покриттям. Це якраз той випадок, коли ціна виправдовує якість. Такі сковорідки вирізняються високою міцністю. Їх можна мити в посудомийній машині, а також використовувати з ними сталеві прилади, не побоюючись подряпин на поверхні.

Якщо ви бажаєте придбати річ, що дійсно стоїть, не проходьте повз сковорідок з титановим покриттям. Це покриття робить сковорідку невразливою до подряпин та іншого ушкодження. Навіть при щоденному використанні металевих аксесуарів антипригарний шар на основі оксиду титану залишиться цілим і неушкодженим. Великою перевагою титанового покриття є і те, що на ньому можна приготувати будь-яку страву без олії. Антипригарна сковорода з таким матеріалом покриття є екологічною та не викликає проблем зі здоров'ям. Єдиний недолік такого виробу – його ціна. Покупцеві доведеться викласти круглу торбу, щоб стати щасливим власником такої сковороди.


Ось, мабуть, основні моменти, які варто враховувати, купуючи антипригарну сковорідку.

Також при виборі сковороди слід враховувати тип плити. Наприклад, якщо у вас варильна поверхня, перед покупкою антипригарної сковорідки вам обов'язково треба уточнити у продавців про її можливість використання на такій поверхні.

Як було зазначено раніше, головне у виборі сковорідки - її якість, але не забуваємо дивитися і на виробника.

Сподіваємося, що інформація у цій статті допоможе вам зробити правильний вибір і покупка прослужить вам довгі роки.

Вгору

Зворотній дзвінок