Хочете готувати соковите м'ясо, рибу, овочі без краплі рослинного масла? Сковорода гриль — відмінне пристосування для вирішення цього завдання. У чому фішка цієї сковороди і на що звернути увагу при покупці, читайте нижче.
В народі її називають: сковорода для стейків, сковорода для гриля. Особлива риса — це ребристе дно. Фішка в тому, що за рахунок такої технології - м'ясо, риба, овочі готуються не в маслі, а у власному соку.
Уявіть, що ви вирішили посмажити стейк або рибу самостійно.
Знайшли рецепт, купили продукти, підготували до приготування. Ставите сковороду-гриль на плиту, розігріваєте до потрібної температури. Кладете рибу або м'ясо на ребра. Все, тепер при смаженні продуктів, сік і жир стікають в канавки між ребрами, на дно посуду. І в процесі приготування сік випаровується, насичуючи страву, а жир залишається. Тому ваша риба, стейк або котлети вийдуть соковитими, але не жирними - як після справжнього гриля. Смакота!
Такого ефекту, неможливо отримати, посмаживши м'ясо на звичайній сковороді.
А ще, ви досягнете апетитного візерунка решітки, як на справжньому грилі, тільки в домашніх умовах.
Що можна готувати в сковороді гриль:
Рецептів приготування багато, якщо ви новачок, то почніть з перевірених і складених досвідченими кулінарами.
Можливо ви вже хочете купити сковороду гриль. Ось вам кілька порад, на що важливо звернути увагу.
буває:
Подумайте, що ви будете готувати в сковороді і на скільки людина.
Квадратна сковорода гриль вміщує рибу цілком, розмістивши її по діагоналі. Розмістити два великих стейка, а ось в круглій - це вже накладно. І кришку такої форми підібрати простіше, ніж на круглу.
Висота від 1 до 7 см. Чим вище бортик, тим краще прогрівається їжа. Захищає від бризок при перевертанні.
Більшість людей вибирають сковороду-гриль діаметром:
Посуду таких розмірів вистачає, щоб готувати на сім'ю з 3-4 чоловік
Матеріал
Сковорода гриль чавунна - вважається ідеальним пристроєм для гриля. Нагрівається протягом 15 хвилин. Довго тримає температуру. Тепло рівномірно розподіляється по сковороді. Вага від 2,5 кг до 5 кг, це прям повноцінна гантеля. Вимагає дбайливого догляду.
Сковорода гриль з литого алюмінію. Важить в середньому 1,5 - 2 кілограми. Більшість йдуть з антипригарним покриттям, продукти не будуть приставати до поверхні. Розігрівається за пару хвилин, хоча має товсте дно (5 мм) і стінки.
А ось сковороду з штампованого алюмінію для гриля, краще не використовувати. У неї тонкі стінки, і продукти при приготуванні, будуть просто горіти.
Алюмінієву, а іноді і чавунний посуд для смаження покривають антипригарним покриттям. В результаті продукти не прилипають, а миття не доставляє клопоту. Навіщо антипригарне покриття чавуну? Щоб зробити його більш практичним і застрахуватися від іржі.
Для алюмінію захисний шар практично обов'язковий. Ребристе дно складно відмивати, якщо покриття немає. Жир пригорає до ребер і прикипає в виямки. Гладке антипригарне захисне покриття досить сполоснути теплою водою і протерти.
Головні вимоги до антипригарному шару:
Кришка для сковороди-гриль зазвичай не передбачена. Тому, якщо вона йде в комплекті, це плюс. З кришкою вибір можливих рецептів істотно розширюється.
Ручка може бути литою, прикріпленою або знімною. Головна вимога - ручка повинна витримувати вагу сковорідки.
Більш практична - сковорода зі знімною ручкою. Її можете і в духовку поставити, не переживаючи, що вона розплавиться або сильно нагріється.
Лита ручка сильно гріється в процесі приготування їжі. Тут, додатково вам знадобиться прихватка або рукавичка.
Ручки з бакеліту не нагріваються, але в духовку такий посуд ставити не можна.
Для довідки. Бакеліт - термостійкий пластик, який не гріється.
Щоб купити якісну сковороду гриль, зверніть увагу на ці параметри, які вказані вище в тексті. Гарненько подумайте, пошукайте додаткову інформацію. Порівняйте вартість сковороди гриль в інтернет магазинах. Тільки потім приймайте рішення.
Вгору
ім'я
Номер телефону