Сума замовлення від 300 грн

Графік роботи: пн-пт 09:00 - 17:00, сб 9:00 - 14:30, нд - вихідний
Меню

Сім важливих критеріїв при виборі сковороди-гриль

23.06.2021

Хочете готувати соковите м'ясо, рибу, овочі без краплі рослинного масла? Сковорода гриль — відмінне пристосування для вирішення цього завдання. У чому фішка цієї сковороди і на що звернути увагу при покупці, читайте нижче.

Особливість сковороди-гриль

В народі її називають: сковорода для стейків, сковорода для гриля. Особлива риса — це ребристе дно. Фішка в тому, що за рахунок такої технології - м'ясо, риба, овочі готуються не в маслі, а у власному соку.

Як це працює і навіщо потрібна сковорода-гриль?

Уявіть, що ви вирішили посмажити стейк або рибу самостійно.

Знайшли рецепт, купили продукти, підготували до приготування. Ставите сковороду-гриль на плиту, розігріваєте до потрібної температури. Кладете рибу або м'ясо на ребра. Все, тепер при смаженні продуктів, сік і жир стікають в канавки між ребрами, на дно посуду. І в процесі приготування сік випаровується, насичуючи страву, а жир залишається. Тому ваша риба, стейк або котлети вийдуть соковитими, але не жирними - як після справжнього гриля. Смакота!

Такого ефекту, неможливо отримати, посмаживши м'ясо на звичайній сковороді.

А ще, ви досягнете апетитного візерунка решітки, як на справжньому грилі, тільки в домашніх умовах.

Що можна готувати в сковороді гриль:

  • котлети;
  • стейки зі свинини, телятини, риби;
  • ковбаски з сирого фаршу; 
  • курку;
  • сосиски;
  • рибу в цілому вигляді або великими шматками;
  • овочі (кабачки, баклажани, перець, морква та інші);
  • гриби.

Рецептів приготування багато, якщо ви новачок, то почніть з перевірених і складених досвідченими кулінарами.

На що важливо звернути увагу при покупці

Можливо ви вже хочете купити сковороду гриль. Ось вам кілька порад, на що важливо звернути увагу.

Форма

буває:

  • квадратна
  • кругла
  • прямокутна
  • овальна

Подумайте, що ви будете готувати в сковороді і на скільки людина.

Квадратна сковорода гриль вміщує рибу цілком, розмістивши її по діагоналі. Розмістити два великих стейка, а ось в круглій - це вже накладно. І кришку такої форми підібрати простіше, ніж на круглу.

Борти

Висота від 1 до 7 см. Чим вище бортик, тим краще прогрівається їжа. Захищає від бризок при перевертанні.

Діаметр

Більшість людей вибирають сковороду-гриль діаметром:

  • 25 - 27 см
  • 28 - 29 см

Посуду таких розмірів вистачає, щоб готувати на сім'ю з 3-4 чоловік

Матеріал

  • Чавун
  • Литий алюміній 

Сковорода гриль чавунна - вважається ідеальним пристроєм для гриля. Нагрівається протягом 15 хвилин. Довго тримає температуру. Тепло рівномірно розподіляється по сковороді. Вага від 2,5 кг до 5 кг, це прям повноцінна гантеля. Вимагає дбайливого догляду.

Сковорода гриль з литого алюмінію. Важить в середньому 1,5 - 2 кілограми. Більшість йдуть з антипригарним покриттям, продукти не будуть приставати до поверхні. Розігрівається за пару хвилин, хоча має товсте дно (5 мм) і стінки.

А ось сковороду з штампованого алюмінію для гриля, краще не використовувати. У неї тонкі стінки, і продукти при приготуванні, будуть просто горіти.

Антипригарне покриття

Алюмінієву, а іноді і чавунний посуд для смаження покривають антипригарним покриттям. В результаті продукти не прилипають, а миття не доставляє клопоту. Навіщо антипригарне покриття чавуну? Щоб зробити його більш практичним і застрахуватися від іржі.

Для алюмінію захисний шар практично обов'язковий. Ребристе дно складно відмивати, якщо покриття немає. Жир пригорає до ребер і прикипає в виямки. Гладке антипригарне захисне покриття досить сполоснути теплою водою і протерти.

Головні вимоги до антипригарному шару:

  • стійкість до температури не менше 250 градусів;
  • можливість смаження без масел;
  • стійкість до подряпин - м'ясо буває з кісточкою, а на цілій рибі є плавники.

Кришка

Кришка для сковороди-гриль зазвичай не передбачена. Тому, якщо вона йде в комплекті, це плюс. З кришкою вибір можливих рецептів істотно розширюється.

Ручки

    • ручка лита;
    • ручка з бакеліту знімна;
    • ручка дерев'яна знімна.

    Ручка може бути литою, прикріпленою або знімною. Головна вимога - ручка повинна витримувати вагу сковорідки.

    Більш практична - сковорода зі знімною ручкою. Її можете і в духовку поставити, не переживаючи, що вона розплавиться або сильно нагріється.

    Лита ручка сильно гріється в процесі приготування їжі. Тут, додатково вам знадобиться прихватка або рукавичка.

    Ручки з бакеліту не нагріваються, але в духовку такий посуд ставити не можна.

    Для довідки. Бакеліт - термостійкий пластик, який не гріється.

    Щоб купити якісну сковороду гриль, зверніть увагу на ці параметри, які вказані вище в тексті. Гарненько подумайте, пошукайте додаткову інформацію. Порівняйте вартість сковороди гриль в інтернет магазинах. Тільки потім приймайте рішення.

    Вгору

    Зворотній дзвінок