Чавунна сковорода знайдеться, напевно, у будь-якої господині. Цей матеріал відрізняється довговічністю, простий у використанні і не вимагає особливого догляду. Крім того, при нагріванні чавун не виділяє шкідливих речовин і вважається абсолютно безпечним.
Сковорода чи каструля з чавуну має ряд переваг в порівнянні з аналогами з інших матеріалів. До основних плюсів використання посуду з цього матеріалу можна зарахувати:
У чавунному посуді можна готувати їжу на будь-якій плиті, а також в духовці. Вона стійка до високих температур, не бійтеся її перегартувати. Ще один плюс посуду, що від частого використання чавунної сковороди, казана її властивості стають краще.
Недоліків в цьому посуді мінімум. Перший, неможливість зберігання продуктів в такому посуді і схильність до появи іржі. Другий, вироби з чавуну мають немаленький вагу.
На ринку є чавунні сковорідки, млинниці, сотейники, жаровні, каструлі, гусятниці, казани різних виробників. Щоб вибрати якісний посуд, в якій буде приємно готувати довгі роки, при покупці дійте за наступним алгоритмом.
Якщо купити чавунну сковороду, кастрюлю, казан, то зрізу використовувати їх не можна. Спочатку нову чавунну посуд необхідно ретельно вимити, а потім прожарити. Не всі сучасні господині знають, як правильно це зробити і для чого потрібно прожарювання.
Прожарювання чавунної сковороди необхідно з кількох причин:
Прожарити нову чавунну сковороду можна кількома способами, вони однаково ефективні.
Приступаючи до роботи, потрібно враховувати особливості матеріалу, з якого вона виготовлена. Способи прожарювання чавуну відрізняються від того, як прожарити алюмінієву сковороду , і про це необхідно пам'ятати. Чавунну сковороду можна прожарити наступними способами.
Прожарити сковороду сіллю не складе труднощів.
Цей спосіб не менш ефективний, але при прожаренні потрібно дотримуватися обережності, оскільки може стати причиною пожежі масла. Якщо є можливість зробити це на вулиці, краще нею скористатися.
У сковороду наливають велику кількість рослинного масла і ставлять на вогонь. Прожарювати чавунну посуд таким способом потрібно не менше півгодини, після чого зняти з вогню і залишити на деякий час. Після того як масло трохи охолоне, видалити його і помити сковороду теплою водою.
Незважаючи на те що чавунний посуд проста у використанні, довговічна і може прослужити десятиліттями, їй необхідний правильний догляд. Дотримуйтесь наступних правил при експлуатації сковороди:
Застосовуючи ці хитрощі, ви збережете посуд в ідеальному стані на довгі роки.
Вгору
ім'я
Номер телефону