Сума замовлення від 300 грн

Графік роботи: пн-пт 09:00 - 17:00, сб 9:00 - 14:30, нд - вихідний
Меню

Зберігайте 7 порад від італійців: як правильно варити пасту ☑️

26.07.2021


✅ Кількість води

На кожні 100 грамів макарон потрібно використовувати як мінімум 1 літр води. Це золоте правило, яке не можна порушувати. Запам'ятайте: при варінні макаронів каструля повинна бути заповнена водою на ¾.

✅ Сорт макаронів

З дешевих макаронів ніколи не вийде смачної страви. Така паста буде нагадувати блюдо з їдальні, а не з ресторану. При покупці макаронів звертайте увагу на сорт пшениці. Найсмачніші макарони виготовляються тільки з пшениці твердих сортів.

✅ Коли кидати в воду

Макарони потрібно кидати в каструлю, коли вода буде кипіти не менше 20 секунд. Не забудьте відразу після цього посолити воду (10 грамів солі на 1 літр води).

✅ Нечасте помішування

Макарони можна перемішати 2-3 рази, але не більше. Досить стежити, щоб макарони не прилипли до каструлі. В цілому, вони в перемішуванні не потребують.

✅ Масло

Обов'язково додайте 1-2 чайні ложки рослинного масла. Після цього макарони не будуть склеюватися між собою.

✅ Варимо «аль денте»

Правильно зварені макарони - трохи недоварені або, як їх називають в Італії, «аль денте». Варіть макарони менше на 1-3 хвилини, ніж вказано на упаковці.

✅ Не промиваємо

Промивати макарони холодною водою не потрібно! Просто відкиньте на друшляк і поверніть назад в каструлю. Після цього можна приступати до заправки страви.

Спробуйте поради на ділі - і ваша паста стане ще смачнішою

Вгору

Зворотній дзвінок