✅ Кількість води
На кожні 100 грамів макарон потрібно використовувати як мінімум 1 літр води. Це золоте правило, яке не можна порушувати. Запам'ятайте: при варінні макаронів каструля повинна бути заповнена водою на ¾.
✅ Сорт макаронів
З дешевих макаронів ніколи не вийде смачної страви. Така паста буде нагадувати блюдо з їдальні, а не з ресторану. При покупці макаронів звертайте увагу на сорт пшениці. Найсмачніші макарони виготовляються тільки з пшениці твердих сортів.
✅ Коли кидати в воду
Макарони потрібно кидати в каструлю, коли вода буде кипіти не менше 20 секунд. Не забудьте відразу після цього посолити воду (10 грамів солі на 1 літр води).
✅ Нечасте помішування
Макарони можна перемішати 2-3 рази, але не більше. Досить стежити, щоб макарони не прилипли до каструлі. В цілому, вони в перемішуванні не потребують.
✅ Масло
Обов'язково додайте 1-2 чайні ложки рослинного масла. Після цього макарони не будуть склеюватися між собою.
✅ Варимо «аль денте»
Правильно зварені макарони - трохи недоварені або, як їх називають в Італії, «аль денте». Варіть макарони менше на 1-3 хвилини, ніж вказано на упаковці.
✅ Не промиваємо
Промивати макарони холодною водою не потрібно! Просто відкиньте на друшляк і поверніть назад в каструлю. Після цього можна приступати до заправки страви.
Спробуйте поради на ділі - і ваша паста стане ще смачнішою
Вгору
ім'я
Номер телефону